Преди малко повече от седмица моите приятели от Asphalt дадоха гласност на новия ни музикален проект със ST3YKUL – Marble Souls. Както обясняваме в краткото интервю за стрийт медиата, това според нас е липсващата част от звеното в българската клубна сцена и не само.

cover

Всъщност, нека започна от по-далече…

Преди около 2 години все още работех в BLOK – един от най-популярните скейт магазини в България и ключово място за стрийт културата в София. В магазина, разбира се, винаги звучаха последните ни любими хип-хоп или трап хитове и тук-там Стоянката или Кени ни зарибяваха по още някое друго парче, което продължаваше да се върти нон-стоп няколко дни след това. В един зимен ден с Марто, който сега всъщност татуира в Sofia Hardcore Tattoos, се чудихме с какво да разнообразим и решихме да прегледаме сетовете в един от любимите ми музикални канали в YouTube – Boiler Room. Случайно попаднахме на един сет на Esta, в който едно през друго се преплитаха любими парчета от 90-те, модерни хип-хоп изпълнители и бесни трапове с жесток бас.

Оказа се, че сетът на Esta е част от едно голямо Boiler Room парти със Soulection. Естествено с Марти завъртяхме и останалите сетове на крюто – The Whooligan, Mr. Carmack и Joe Kay. От там се зарибих доста по Soulection и се поразтърсих из нета, за да видя за какво всъщност става дума.

Soulection всъщност стартира като радио шоу, още когато Joe Kay е в колежа. Благодарение на това, че е огромен меломан и с голяма, нестихваща страст към музиката, съдбата отвежда младия Joe до момента, в който среща Andre Power и заедно превръщат и развиват Soulection не само в едно от най-слушаните и харесваните радио предавания по Beats 1 Radio и колектив от едни от най-добрите продуценти и DJ-и от всички краища на света, но в независим лейбъл, който издава и разпространява авторска музика.

764ba39e0b524e598dac2988e90339825ba50fa33bf3b790e084c1ca7567d13f_large

Така открих и бързо се запалих по Soulection и с ръка на сърцето мога кажа, че това е едно от най-хубавите неща, които са ми се случвали в живота. Ever. Музиката, сетовете, отношението към хората, към феновете, към семейството и живота, като цяло, и самият начин на мислене на всички от Soulection не просто ми харесват, а по-скоро ме промениха към една по-позитивна и по-себеосъзната фаза от живота ми и именно затова обожавам този вайб, който ми дават.

Винаги съм искал хората около мен да могат да го чуят и да го усетят по начина, по който аз го усещам и чувствам. Винаги съм искал да ги накарам да се усмихват и да се забавляват, да бъдат себе си, да социализират и да обменят опит и идеи повече, отколкото да се забият в бар, да се надрусат, напият и да не помнят нищо от предната вечер. Тогава се запознах със ST3YKUL, който се оказа, че харесва също толкова Soulection, колкото и аз. Той ми разказа за Marble Souls и за идеята му и знаех, че това е нещо, от което искам да бъда част.

14449778_1136619576429210_546504920704099016_n

Въпреки че всичко започна като страница във Facebook, една година по-късно аз се радвам, че Marble Souls е факт и е нещо, което една шепа хора в София оценяват. Една шепа хора, които усещат този вайб и тази енергия, която ние усещаме чрез музиката, която пускаме.

А каква всъщност е тя?
Това са hip-hop и R&B класики от края на XX и началото на XXI век, модерни rap парчета, премесени с baile funk – типичен бразилски клубен стил, future bass и liquid trap. Приятната смесица от носталгията по миналото, енергията на настоящето, интригуващото непознато и изпълващото с бас ново те качват на едно емоционално влакче и те понасят на вълна, която преминава от един в друг позитивен и релаксиращ вайб. Финалният резултат? Усмивки, добро настроение и свежи танци от ранен следобед до късно вечер.

19554724_10159126271585195_7032824650726316436_n

Ако все пак си прочел всичко и си стигнал до тук, задължително трябва да ни последваш във Facebook, защото тепърва предстоят много интересни неща от Marble Souls. А междувременно можеш да чуеш и този мраморен микс, за да добиеш по-реална представа за какво точно говоря:

Скрр, скрр.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s